Un desert inedit, simplu de preparat și deosebit de gustos. Prăjitura CRĂIASA ZĂPEZII

Culinar

Ingrediente necesare pentru CRĂIASA ZĂPEZII:

Pentru blat aveți nevoie de :

4 linguri făină
5 albușuri
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
5 linguri de zahăr

Pentru cremă:

250 gr margarină
5 gălbenușuri
4 linguri amidon alimentar (sau făină)
150 gr zahăr
3 plicuri zahăr vaniliat
100 gr ciocolată amăruie
500 ml lapte

Alte ingrediente necesare:

200 ml lapte
200 gr biscuiti Petite Beurre
50 gr nucă de cocos
250 ml frișcă

Mod de preparare prăjitură:

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam peste cap cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni 25×35) apoi coacem 15 minute, la 175 grade Celsius.

Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.

In crema cu ciocolata adaugam 100 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. In crema de vanilie adaugam 150 gr margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare. Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte, crema de vanilie.Punem prajitura la rece (de preferat sa o preparati cu o zi inainte) si  in ziua in care o servim punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos.Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda.

Sursă: kfetele.ro

Articole similare

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.