Desertul copilăriei: NUCI umplute cu lapte condensat!

De Maria Mocanu
17 decembrie, 2018

Desertul copilăriei: NUCI umplute cu lapte condensat!

Ingrediente necesare pentru nuci:

300 gr faină
3 linguri zahar
70 gr unt
2 ou
3 linguri ulei
foarte putina sare
1/2 lingurita praf de copt
1 cutie lapte condensat

Mod de preparare:

Prima dată se bat cele două ouă cu zaharul, apoi se topește untul la bain-marie. Congform specialiștilor în în materie de dulciuri  se lasa-l putin untul la racit și apoi se adaugă peste crema de ouă.
Se cerne făina și praful de copt, apoi se adaugă un praf  de sare. Se încorporează totul în mixul cu ou și se adaugă uleiul. Omogenizează totul până vei obține un aluat consistent. Se formează din aluat biluțe mici care se coc în forma de nuci.
În fiecare scobitură se pune câte o bucatica de aluat, modelata sub forma de jumatate de sfera.
Nucile se coc pe ambele parti, la foc mediu, iar după ce s-au răcit, se umpu cu lapte condensat și asamblează-le.

Pentru un plus de gust tavalește nucile prin zahăr pudră.

Ultimele stiri

Articole similare

Lasa un comentariu