REȚETA ZILEI: Pui piri-piri

De Maria Mocanu
5 august, 2018

Dacă mancarea condimentată este pe gustul vostru, atunci Piri-Piri este ce aveti nevoie. Un amestec de condimente de inspirație africana va ridica carnea de pui la nivel de gourmet.Transformați condimentele de mai jos în pastă adaugand ulei de masline. Pui piri-piri a luat numele de la sosul special ce conține nici mai mul, nici mai puțin decât șapte ingrediente. 

Ingrediente necesare pentru Pui piri-piri

1 pui generos

6-8 linguri sos piri-piri

1/2 lamaie

2-3 linguri ulei de măsline

Mod preparare sosul  piri-piri

1 linguriță boia dulce

1 linguriță usturoi granulat

1 linguriță fulgi de ceapă uscată

1 linguriță oregano uscat

1/2 linguriță ghimbir pudră

1/2 linguriță sare

1/2 lingurita chili

Preparare Pui piri-piri

Mai întâi pregătiți ingredientele pentru deliciosul sos piri-piri. Într-o râjniță de cafea se macina toate ingredientele menționate mai sus. Peste  ingredientele prospăt măcinate se adaugă uleiul si sucul de la lamaie. Se amesteca bine.

Cu o parte din sosul piri-piri se condimentează puiul și se maseaza bine. Pentru un plus de gust este bine ca puiul deja condimentat să stea la rece câteva ore să se marineze.

Preâncălziți cuptorul la 220C și coaceți puiul pentru aproximativ 45 minute, până devine perfect rumenite.

Se scot puiul într-un vas si se toarnă restul de sos piri-piri. Se amesteca până sunt acoperite de sos.

 

Poftă bună!

Ultimele stiri

Articole similare

Lasa un comentariu