Tudor Chirilă îi face praf: „Să vii la Vocea României ca să mai prinzi o nuntă mi se pare trist”

De Sandra
1 octombrie, 2016

Solistul de la Vama a început să tune și să fulgere după ediția de aseara a emisiunii ”Vocea României”, în cadrul căreia este jurat.

Tudor Chirilă a spus despre concurenții care se prezintă, la emisiune cu interpretări de cover-uri că profită de munca celor care au lansat piesele devenite celebre, ei neputându-se numi, astfel, artiști.

vocea-chirila

”Cariera mea muzicală se bazează pe cântece pe care le-am compus împreună cu colegii mei din Vama Veche și mai târziu din Vama. Pețuiesc la maximum creativitatea și originalitatea. Influențele nu se pot evita, dar în toate încercările mele de a scrie muzică mi-am propus să fiu original, să scriu muzică originală mai ales ca linie melodică. Prin urmare, mi-e greu să înteleg cum poate un cântăreț să fie fericit interpretând doar piesele altora. OK, nu oricine poate să compună, înțeleg asta. Dar cred că oricine poate încerca. Și dacă nu reușești singur, cauți colaboratori. Și dacă nici așa nu funcționează, rogi pe cineva să scrie cantece pentru tine, pe stilul tău și pentru personalitatea ta. Să ne înțelegem… și Beatles au început cântând coveruri prin Hamburg, și Rolling Stones au început cu coveruri, dar nu au rămas în punctul ăla. Le-au folosit ca să învețe, să devină niște live performeri mai buni și apoi au început ușor-ușor să-și scrie propriile piese. Și ce piese!”, a declarat revoltat Tudor Chirilă.

”Vin la Vocea României ca să prindă o nuntă”

Atacul dureros continuă: ”Să vii la Vocea Romaniei ca să mai prinzi o nuntă mi se pare trist. Da, la Vocea Romaniei se cântă coveruri pentru că ăsta e formatul. Dar se presupune că show-ul ăsta e doar un punct de plecare sau un restart. (…) Cristina Bălan (n.r.- câștigătoarea ediției trecute) a compus mai multe piese înainte și după concurs. Deja a lansat una. Cântă și coveruri în concertele ei, dar în paralel face muzică originală. Ce nu înțeleg unii este că de cele mai multe ori trupele de coveruri fac bani pe spinarea celor care au compus piesele pe care le cântă ei. Cele mai multe cluburi, ca să nu mai vorbesc de nunți, nu plătesc drepturi de autor, deci trupa de coveruri își ia onorariul pentru prestație, dar cei care au muncit să compună piesele alea nu se aleg cu absolut nimic. Și nu e vorba de bani, ci de principiu!”, a mai spus juratul.

Ultimele stiri

Articole similare

Lasa un comentariu